Tallers de tardor

Durant el trimestre «octubre-desembre» de 2022, em podreu trobar impartint aquests tallers al Centre Cívic Cotxeres-Casinet de Sants.


Roma. El bressol de la nostra civilització
 

Dijous, 18.00-19.30 h.

Ens remuntem 2775 anys enrere, per a conèixer el context de la fundació de Roma i seguir la seva evolució de ciutat-estat a metròpoli imperial. Relacionarem el curs dels esdeveniments històrics amb l’evolució política, la vida quotidiana, unes arts plàstiques profundament influïdes per les creacions hel·lèniques, i la gènesi d’una manera de pensar i projectar l’arquitectura genuïnament romana, punt de partida dels successius estils europeus.

El Renaixement y el somni d’un Nou Món

Dimarts, 18.00-19.30 h.

Tot just fa cinc segles, l’informe de la primera circumnavegació arribava a mans d’un Emperador romà educat en els valors i els ideals de l’Humanisme, i nodrit amb un imaginari creat pels millors artistes del Renaixement. Comencem el nostre viatge virtual a la Florència del Quattrocento, cercant les claus d’aquell moviment cultural que va cercar en la Roma imperial i en la Grècia clàssica els fonaments per transformar les arts, l’arquitectura, les ciutats i, també, la societat i la política d’Occident, a punt de fer el salt al Nou Món.