Tallers de primavera

Durant el trimestre «abril-juny» de 2023, em podreu trobar impartint aquests tallers d’història i art al Centre Cívic Cotxeres-Casinet de Sants.

La invenció d’Occident. L’Europa medieval
 

Dijous, 18.00-19.30 h.

Anomenem «Edat Mitjana» a l’època dels monestirs i els castells, un temps de metamorfosi i, alhora, de continuïtat de la nostra civilització. En l’art i en l’espiritualitat podem trobar les empremtes del subtil mestissatge entre l’imaginari romà i les aportacions dels antics pobles fronterers. La creació d’una reialesa cristiana i la restauració de l’Imperi d’Occident varen permetre a l’Església encarnar i gestionar la pervivència del mil·lenari Estat romà. 


Del Segle de les Llums al Romanticisme

Dimarts, 18.00-19.30 h.

El Segle «de les Llums» que projectaven els pensadors, els científics i els enginyers, va ser l’època del descobriment de Pompeii i Herculàneum i el redescobriment de la Grècia clàssica, del Grand Tour, del naixement de l’Arqueologia i la Història de l’Art, del neoclassicisme i, també, de la difusió de la maçoneria. Els precursors del romanticisme varen rescatar de l’oblit l’Edat Mitjana, per a convertir-la en font d’inspiració de literats, artistes i arquitectes.