Viatge d’estudis a Nàpols · març 2010



Vàrem arribar a Nàpols el dissabte 27 de març de 2010, i vàrem dedicar la primera tarda a fer un tomb per la ciutat. L’endemà diumenge al matí vàrem iniciar ‘oficialment’ el programa del viatge, pujant dalt del Vesuvio, per a veure el cràter superior i copsar de primera mà l’activitat volcànica d'aquesta regió, que ha determinat tant la seva història.




Vàrem dedicar la tarda del diumenge al centre històric de Nàpols, recorrent els carrers que havien traçat els grecs vint-i-cinc segles enrere, fins arribar davant del Castell Nou, per a contemplar l’arc de triomf renaixentista que commemora la conquesta de la ciutat pel Rei Alfons el Magnànim i la seva entronització com a sobirà dels napolitans.

Dilluns 29, a Paestum, a la recerca de les petjades de la civilització hel·lènica, admirem els tres magnífics temples dòrics que els grecs varen aixecar al bell mig de la seva ciutat.



Davant del temple més bell de Paestum, un dels millor conservats del món hel·lènic.



En tornar de Paestum, aquella mateixa tarda vàrem pujar al Castell de SantElmo per a contemplar el panorama inoblidable del Golf de Nàpols.

El dimarts el vàrem passar a Pompeia, iniciant el recorregut al recinte del Temple d’Apol·lo.

Caminant per antics carrers, havent vist ja la Vil·la dels Misteris i amb ganes de dinar.

Tot seguint la tradició iniciada al Teatre d’Òstia, també ens vàrem fer una fotografia de grup a l’Odeum de Pompeia.

A latri de la Casa de Menandro, que varen obrir per a nosaltres sols.



El grup al Fòrum de Pompeia.

Dimecres, lautocar ens va portar a Amalfi per una carretera amb vistes vertiginoses sobre el Mediterrani.

El grup a les escales de la Catedral dAmalfi.

A latri de la Catedral, abans dentrar al chiostro del Paradiso.

El dijous 1 d’abril ens vàrem embarcar per a travessar el Golf de Nàpols i anar a Capri. A la foto, el grup a la Piazzetta Umberto I, al cor de la capital de l’illa.

Una part del grup vàrem pujar al Monte Tiberio, per a visitar la Villa Iovis -la Vil·la de Júpiter-, que fou la residència principal des d’on l’August Tiberi va governar l’Imperi.



El divendres 2, al Museo Archeologico Nazionale de Nàpols, tot just en iniciar la visita. Allà vàrem poder admirar el retrat de Terentius Neo i de la seva esposa, pintat al fresc en un dels murs de la seva domus pompeiana.