Obrim finestres, ampliem horitzons,

... explorem punts de vista nous, alliberem-nos de prejudicis i d’etiquetes enganyoses, dubtem, fem-nos preguntes, proposem connexions creatives, cerquem respostes, construïm coneixement, cultivem-nos. Aquests són els objectius que proposo als meus alumnes. Durant el curs 2021-2022, em podreu trobar impartint assignatures i cursos en les següents institucions. 

Facultat Antoni Gaudí 

1r quadrimestre «setembre-gener»
Dimarts, de 9.10 a 10.55 h. 

Es planteja com un itinerari per a estudiar els precedents, els orígens i l’evolució de l’arquitectura cristiana, des dels punts de vista tipològic, constructiu i simbòlic, per tal de proporcionar uns coneixements bàsics i una metodologia adequada per a abordar l’anàlisi d’un edifici de culte cristià. 


Topografia de l’Orbis Christianus 
*Geografia Històrica del Cristianisme 
Divendres, de 12.10 a 13.55 h. 

Abordarem la dimensió geogràfica del cristianisme a través del temps, des del context rural en el qual va predicar Jesús de Natzaret, fins al món global contemporani. Analitzarem la influència determinant del cristianisme en la transformació i la configuració d’Europa, des de Constantí el Gran fins a la Revolució Industrial. 


Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés · URL 

Programa Universitari de Gent Gran | 1r quadrimestre «setembre-gener» 


Dilluns, de 17.45 a 19.00 h. 

L’art ens serveix com a punt de vista i fil conductor per a contemplar la transformació i l’evolució del Mediterrani al llarg de mil anys, arran de la (re)fundació de Constantinòpolis. La irrupció de l’islam, la reactivació del comerç i el renaixement de les ciutats d’Occident varen multiplicar els centres de creació cultural, provocant una eclosió de creativitat en les arts d’una riquesa i una diversitat 
com mai abans s’havien vist. 


Tallers d’Història i Art

Centre Cívic Cotxeres-Casinet de Sants | 1r trimestre «octubre-desembre» 

Divendres, 10.00-11.30 h.

Els nostres avantpassats varen inventar mites, en cercar respostes a les grans preguntes sobre l’origen del món i de la vida. A través d’aquests mites podem connectar amb l’imaginari dels seus creadors, testimonis i protagonistes del naixement de les primeres civilitzacions de l’Orient Pròxim. 

Dimarts, 18.00-19.30 h.

La fundació de la «Segona Roma», l’adopció del cristianisme com a religió oficial i el projecte polític de Justinià canviarien el rumb de l’Imperi i l’evolució de la nostra civilització. Constantinòpolis va succeir a Roma com a urbs Imperial i a Alexandria com a laboratori cultural -i artístic- del Mediterrani.